duitsland
frankrijk
italië
luxemburg
oostenrijk
portugal
spanje
 
biologische wijnen
zoete witte wijnen
rosé wijnen
 
mousserende wijnen
dessertwijnen, aperitief,
digestief
port
cognac, armagnac
Dacor Wijnen
uw wijnimporteur

home

aanbiedingen

contact en bestellen

wijnproeverijen

geschenkverpakkingen

wijnklimaatkasten

inloggen wijnvrienden

Een goede wijn is de touwladder naar de euforie!

 

Armagnac


 

 

AL1

Armagnac VSOP - Château de Laubade

Château de Laubade is dé Armagnac producent in Frankrijk en behaalt zeer frequent hoge onderscheidingen voor de uitstekende kwaliteit van zijn Armagnacs.  Die hier vermelde Armagnac wordt geleverd in kartonnen geschenkvarpakking.

 

€ 29,95

 

Op verzoek doen wij een prijsopgave voor Armagnacs vanaf 1888. Vele jaren uit de vorige eeuw zijn nog steeds leverbaar.
Van 1888 - 1964 worden de Armagnacs geleverd in flessen van

0,50 l; vanaf 1965 in flessen van 0,70 l.

 

Cognac

Annie et Roger Prisset
Prisset Cognac produceert nu al vier generaties langhoogwaardige Cognacs. Het bedrijf is vlak na de eerste wereldoorlog door de familie overgenomen, maar bestond toen al ruim 50 jaar.

Het is opgericht rond 1865. Deze langdurige ervaring en de passie waarmee de cognacs worden geproduceerd zorgen voor een ongekende kwaliteit die ver uitsteekt boven de gemiddelde kwaliteit van de in Nederland verkrijgbare standaard Cognacs.
De wijngaard met 30 ha wijnranken ligt op de kalkachtige hellingen van het gebied met de AOC-aanduiding Petite Champagne.

Het distilleren van onze wijnen gaat volgens een bijzondere zeer oude procedure, nl. de dubbele distillatie. Hierdoor worden de aromatische elementen van de wijn geconcentreerder en intenser, teneinde de rijke en elegante eau-de-vie te verkrijgen waaruit de Cognac ontstaat. Deze eaux-de-vie, voortkomend uit deze distillatie, rijpen op eikenhouten fusten gedurende talrijke jaren in de magische atmosfeer van de kelders waar meer dan 200000 liter eau-de-vie sluimert en rijpt.

cognac

 

PR6

Cognac VSOP (very superior old pale)
Minimale leeftijd 15 - 20 jaar. Heeft een minimumrijping op eikenhout van 15 jaar. Deze Cognac VSOP heeft een kleur van oud-goud, verleidelijk en diep. Krachtig aroma van iris, narcis, noten en gedroogd fruit. De lange passage in de mond van deze magnifieke Cognac verlengt de intensiteit van de fijne momenten van het natafelen. U kunt hem drinken met ijsblokjes aan het eind van de middag, puur als aperitief, of als mix bij het dessert. Voor een originele “touch” van uw cocktails, serveer deze Cognac met een bevroren druif.

70 cl

 

€ 37,50

 

PR7

Cognac XO (extra old) - 1979

Tijdens zijn 35 jaar in de kelders heeft deze Cognac een verrassende complexiteit en rijkdom verkregen. Het kleurpalet loopt van goudbruin naar mahoniehout, kristalhelder en schitterend, een concentraat van subtiliteit en zeldzaamheid.

50 cl

 

€ 65,00

 

PR8

Cognac Extra - 1962
Gerijpt gedurende 50 jaar in een vat van 300 liter, eindigend in oude vaten van  270 liter. Het is in Prissets paradijs, waar geduld heerst, dat deze oudste eau-de-vie sluimert: de Cognac Extra.

Aroma’s van exotisch fruit, lichte hints van patisserie en gedroogd fruit. Een festival van uitzonderlijke aroma’s. Onnavolgbaar parfum van sigarenkistjes, kenmerkend voor erg oude Cognacs. Een Cognac die een explosieve waaier van smaken ontvouwt, maar met veel zachtheid en souplesse, in een uitzonderlijke verpakking. Donker mahoniehouten kleur met vuurschitteringen.

50 cl

 

€ 199,00

 

PR5

Cognac VO (Version Originale)
Heeft een rijping op eikenhout van minimaal 10 jaar. Deze Cognac VO is een aangename Cognac om hem zo te drinken, maar is ook bijzonder geschikt voor het maken van Long Drinks met of zonder ijs. 70 cl

 

€ 26,95