duitsland
frankrijk
italië
luxemburg
oostenrijk
portugal
spanje
 
biologische wijnen
zoete witte wijnen
rosé wijnen
 
mousserende wijnen
dessertwijnen, aperitief,
digestief
port
cognac, armagnac
Dacor Wijnen
uw wijnimporteur

home

aanbiedingen

contact en bestellen

wijnproeverijen

geschenkverpakkingen

wijnklimaatkasten

inloggen wijnvrienden

Een goede wijn is de touwladder naar de euforie!

Piemonte
Veneto

 

SAL01

Langhe Chardonnay "Sognante" D.O.C 2011

Kleur: intens strogeel. Zeer rijk boeket van ananas en vanille. Uitgebalanceerde smaak met een zacht mineralige afdronk.

7 maanden houtrijping.  Uitstekend bij hors d'oevre, groentesoep, gevulde pasta en wit vlees. 13% vol.

€ 13,25

 


 

 

SAL02

Roero Arneis D.O.C.G. 2010

De Arneis heeft een intense strogele kleur met groene tonen. Witte wijn, zacht en aangenaam van smaak. Fris en zeer evenwichtig. Aanbevolen bij o.a. hors d'oevre en gegrilde vis.

 

€ 12,95

 


 

 

SAL03

Barbera d'Alba Superiore D.O.C. 2010

Druif: Barbera. Robijnpaarse kleur. Intens boeket van bramen en kersen. 6-8 maanden houtrijping in Sloweense eiken vaten. Aanbevolen bij zowel rood als wit vlees en voorgerechten. Uitstekend bij kazen. 13% vol.

€ 10,95

 


 

rood

 

SAL14

Grignolino DOC 2014

Druif: 100% Grignolino. Robijnrode kleur. Bouquet: aangenaam en vol. Geuren van veldbloemen. Plezierige afdronk.

€ 10,95

 


 

 

Italië

Piemonte

Cantine Salvano

 


 

wit

 

SAL05

Maestrale Barbera d'Alba D.O.C. 2009

Druif: Barbera. Robijnpurperen kleur. Groots en intens fruitig boeket met tonen van vanille en drop. Vol van smaak met een vanille-achtige afdronk. Serveertemperatuur: 18º. Houtrijping in vaten die al 2 of 3x gebruikt zijn. Aanbevolen bij wildgerechten. 13,5% vol.

€ 15,95

 

 

SAL06

Langhe Rosso "Trabuch" D.O.C. 2010

Druiven: Barbera d’Alba 60%, Nebbiolo 30% en Cabernet Sauvignon 10%. Intens robijnen kleur. De zachte en fluwelige tannines geven deze wijn een unieke smaak. Houtrijping gedurende 12 maanden in gebruikte vaten. Deze unieke wijn wordt wereldwijd geapprecieerd. Met de hand opgebrachte zegellak. 13% vol.

€ 16,95

 

SAL07

Langhe Rosso "Gentilium" D.O.C. 2008/10

Druif: Nebbiolo 90%, Barbera 10%. Heldere robijnkleur. Duidelijk en zacht elegant boeket met tonen van drop. Intense afdronk. Serveertemperatuur: 18º. Aanbevolen bij rood vlees en wildgerechten. Handmatig aangebrachte zegellak met een twee liremuntstuk uit het Savoy koninkrijk. 13% vol.

€ 19,95

 


 

 

SAL08

Barbaresco D.O.C.G. 2007

Heldere robijnkleur die bij het ouder worden overgaat naar granaat. Zacht boeket. Droog en een aangename fluwelige smaak. Houtrijping gedurende 28-30 maanden. Serveertemperatuur: 18-20º. Aanbevolen bij geroosterd vlees, wild. Ideaal bij sterke kazen. Een van Italiës meest belangrijke wijnen. 13% vol.

€ 29,95


 

 

SAL09

Barolo D.O.C.G. 2006

Druif: Nebbiolo. Kleuren van robijn en granaat. Typisch en intens boeket van tabak en chocola. Prachtige droge fluweelachtige smaak. Hourijping gedurende 40 maanden. Serveertemperatuur: 18-20º. Open de fles minimaal 1 uur tevoren. Aanbevolen bij rood vlees, perfect bij wildgerechten. Ongetwijfeld een van de de meest prestigieuze Italiaanse wijnen.

 

€ 33,95


 

piemonte

 

SAL04

Dolcetto Diano "Fosco" D.O.C.G. 2010/11

Druif: Dolcetto. Exclusieve productie. Intense robijnkleur met violettinten. Geuren van rijpe bramen. Serveertemperatuur: 18º Aanbevolen bij zowel wit als rood vlees, pasta en kaas. De gebruikte fermentatiemethode geeft de wijn een unieke smaak. Eventueel achtergebleven depot bewijst dat het hier om een hoogwaardig product gaat. Met de hand opgebrachte zegellak.

€ 15,95