Calatayud

Cariñena

Ribera del Duero

Rioja

Somontano

duitsland
frankrijk
luxemburg
portugal
spanje
 
rosé wijnen
 
mousserende wijnen
dessertwijnen, aperitief
port
 
 
 
 
 
 
 

home

privacyverklaring

contact en bestellen

wijnproeverijen

wijnklimaatkasten

transportkosten wijnvrienden

Een goede wijn is de touwladder naar de euforie!

Dacor Wijnen
uw wijnimporteur

Een goede wijn is de touwladder naar de euforie!

 

Spanje

 

 

FA1

Fabregas - Mingua blanco

35% Chardonnay en 65% Garnacha. Productie 30.000 flessen. Bleekgele hooikleur met zachte goudkleurige tontn. Intens en zuiver aroma met overvloedige verwijzingen naar peer, ananas en banaan. Vol, lekker en evenwichtig in de mond. Lange afdronk, rond en smaakvol.13% vol.

 

€ 6,95

 

FA2

Fabregas - Mingua traminer

100% Gewürztraminer. Productie 8000 flessen per jaar. Goudgele kleur. Transparant en schitterend. Intens aroma. Exotisch fruit, rozen en citrus. Vol en complex in de mond. Fraaie harmonie tussen fruit en bloemen. 14% vol.

 

€ 7,95

 

FA3

Fabregas - Mingua tinto 2013

85% Garnacha en  15%Cabernet Sauvignon.  Een jonge elegante rode wijn  met een intens robijnrode kleur met violetkleurige tonen. Helder en schitterend. Prima harmonie tussen de sterke aroma's van de druivensoorten, kruidig en romig. Intens, smaakvol en rond in de mond. Lange afdronk. 14% vol.

 

€ 6,45

 

 

 

 

FA4

Fabregas - Mingua crianza 2010

Merlot en Cabernet Sauvignon.  Zeer goede concentratie van kleur en geur. 6 maanden houtrijping in eiken vaten. Rode kersenkleur met granaatkleurige randjes. Goede harmonie tussen aroma's van rijp fruit . Intens en rond in de mond, smaakvol en evenwichtig. Lange afdronk waarin de hout- en fruitaroma's terugkeren. 14% vol.

 

€ 8,75

 

 

FA5

Fabregas - Vega Ferrera Crianza 2008/10

50%Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Syrah.
10 maanden rijping op nieuwe eikenhoutwn vaten en daarnA

12 maanden in de fles.

Kersenrode kleur. Intense aroma's van vijgen en gedroogde pruimen, kruiden, tabak en cederhout. Vol, zacht en elegant in de mond. Evenwichtige wijn met een lange afdronk. Zeer uitgebalanceerd, vol complexiteit en levendigheid. 14% vol.

 

€ 10,95

 

FA6

Fabregas - Syrah Puro

100% Syrah 12 maanden houtrijping.

 

 

€ 10,95

 

Somontano

Bodegas Fábregas
De familie Fábregas stichtte de bodega in Barbastro in 1883. Vanaf de stichting in de 19e eeuw heeft de familie Fábregas zich toegelegd op het produceren van de betere wijnen van de Somontano.

Traditie wordt in ere gehouden, zoals bij de wijnen met de naam Mingua. Deze traditie is gebaseerd op de sterk in de Somontano en in heel Alto Aragón aanwezige overtuiging  dat de wijnen beter bewaard kunnen worden als ze in vaten liggen opgeslagen tijdens afnemende maan in de winter, met als effect dat de wijnen tot rust komen en zuiver en stabiel worden.

De familie heeft mede aan de wieg gestaan van de D.O. Somontano in 1984.

In de afgelopen jaren hebben de installaties een grondige modernisering ondergaan.

Bodegas Fábregas bezit 52 ha. wijngaarden met de druivenrassen Merlot, Cabernet, Syrah, Garnacha Tinta, Garnacha Blanca, Chardonnay en Gewürztraminer.

De totale jaarproductie: 300.000 flessen

 

somontano